miercuri, 27 martie 2013

INAMOVIBILITATEA LA ROMANI !

    In Romania exista o specie de cetateni ce beneficiaza de inamovibilitate ( Care nu poate fi destituit, nicĭ mutat în mod arbitrar) , cum ar fi magistratii , adica procurori si judecatori ! Dar la ce folos daca doar mass media gaseste aproape zilnic fraude de milioane de euro , licitatii trucate sau decizii administrative ce favorizeaza sifonarea banului public ?
     Unii zic ca am avea magistrati mai prosti decat infractorii ce ne fura ! Pai daca sunt atat de prosti de ce nu vand verdeata in piata la taraba , ca munca nu e rusinoasa si astfel altii mai destepti decat acesti magistrati poate ne-ar apara de hoti si ticalosi !
      Altii spun ca am avea magistrati corupti si ticalositi ce favorizeaza infractorii ! Pai de ce nu ii trimitem la reeducare pentru ani buni sa isi complecteze studiile ?
       In mass media apar fel si fel de infractiuni grave la adresa statului de drept ce trec extrem de usor la si altele , pe cand o infractiune , de exemplu la legea circulatiei unde un sofer e prins afumatr la volan , face stirea zilei ! Infractiunile grave sau extrem de grave raman necercetate sau uitate in sertarele magistratilor , sa le spunem acum de dragul discutiei , slab pregatiti sau corupti .
       Infractiuni recente extrem de grave :
   - Presedintele Romaniei da ordin subordonatului sau , directorul serviciului de informatii externe ( SIE ) ,Mihai Razvan Ungureanu sa racoleze nistre ministri si dupa tratative cu partidele politice sa treaca un guvern prin parlament ! Cand si-au dat seama ca au comis o ilegalitate , directorul SIE isi da demisia inaintea trecerii guvernului prin parlament ! Infractiunea a ramas necercetata si nepedepsita ! cum ca presedintele ordona unuia din subordine sa ocupe una din puterile statului de drept si subordonatul in cauza a executat acel ordin cu toate ca legea ii interzicea ! Bine ca nu a ordonat armatei sa ocupe parlamentul Romaniei , ca si aia cred ca executau acest ordin , in Romania se spune ca ordinul se executa , nu se discuta ! Toti ticalosii spun asta sa isi justifice actiunile criminale ! Ma intreb daca le ordona cineva sa isi violeze mamele , executa fara sa comenteze ?
     - De curand romanii au aflat cu stupoare ca fostul ministru al apararii nationale Gabriel Oprea a facut foarte multi colonei , unii care nici macar nu facusera armata dar erau guralivi si macau rahat cu apa rece in mass media sprijinind regimul si atenuand scandalurile de coruptie prin influenta lor ! S-a schimbat puterea politica si noul ministru al apararii a decis ca avansarile in grad si numirile au fost ilegale asa ca le-a sters ca cu buretele ! Infractiunile au ramas necercetate si probabil zac in sertarul cuiva bune la un eventual santaj ! Infractiunile sunt extem de grave prin natura lor , asociere in vederea savarsirii de infractiuni , aderare sau sprijinire a unui grup organizat , slabirea puterii de aparare a armatei , deturnare de fonduri , foloase necuvenite , etc . Acel Gabriel Oprea fost ministru al apararii este acum cand scriu , vice-prim ministru in guvernul Ponta practic mana lui dreapta , dar sa nu uitam ca este si general cu patru stele date de presedintele Basescu , care i le daduse ba ca isi daduse demisia din PSD , ba ca nu a acceptat functia de ministru de interne sau ca nu stiu ce a mai facut el in politica ! Pe aceiasi logica , acum ca l-a tradat chipurile pa Basescu , trebuia sa ii mai ia din stele ! Dar cum nu a facut asta, deducem ca sunt impreuna si bine organizati !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu